Αναζήτηση

Image

Γενικά Άρθρα

Έρευνα: Οι φυσικές συναντήσεις πιο προσοδοφόρες από τις ψηφιακές

Έρευνα: Οι φυσικές συναντήσεις πιο προσοδοφόρες από τις ψηφιακές

5 Ιουλίου 2021

Αύξηση έως και 25% στα έσοδα αναμένουν τα ερωτηθέντα στελέχη, όταν είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους πελάτες τους πρόσωπο με πρόσωπο, σύμφωνα με έρευνα του γαλλικού ξενοδοχειακού κολλοσού Accor.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι προσωπικές συναντήσεις προτιμούνται σε σχέση με τις ψηφιακές, με το 30% των ερωτηθέντων να δυσκολεύονται να αξιολογήσουν τη γλώσσα του σώματος των συνομιλητών τους κατά τη διάρκεια εικονικών συναντήσεων.

Επίσης, τα προβλήματα που προκύπτουν στις διαδικτυακές συναντήσεις εμποδίζουν τις πωλήσεις, αφού σύμφωνα με την έρευνα, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν διάφορα απρόοπτα, όπως κακής ποιότητας βίντεο ή διακοπές.

Η Sophie Hulgard, Αντιπρόεδρος πωλήσεων της Accor για τη Βόρεια Ευρώπη, δήλωσε: "Με την επιστροφή των προσωπικών συναντήσεων, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη σημασία τους. Η απώλεια των επιχειρηματικών συναντήσεων με φυσική παρουσία κατά το τελευταίο έτος, έχει αποδείξει τη συναισθηματική και οικονομική αξία της.
Οι ψηφιακές λύσεις είναι εδώ για να μείνουν, αλλά θα υπάρχει πάντα η ανάγκη για συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο για να ολοκληρωθεί μια επιχειρηματική συμφωνία. Η τεχνολογία είναι ένα ισχυρό εργαλείο, αλλά δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τη σημασία της ανθρώπινης επαφής. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, στην ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, υπογραμμίζουν την υβριδική τάση που αναμένουμε να μείνει σαν κληρονομιά της πανδημίας. Το digital είναι ισχυρό, αλλά οι διαπροσωπικές συναντήσεις είναι πολύτιμες."

Εικόνα: Medienstürmer, Unsplash

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!