Αναζήτηση

Image

Νέα τεχνολογία και επιπτώσεις - Γιάννης Κριτσωτάκις

Νέα τεχνολογία και επιπτώσεις - Γιάννης Κριτσωτάκις

16 Φεβρουαρίου 2022

Σε µια περίοδο που οι γνώσεις εξελίχτηκαν στον κύριο συντελεστή της παραγωγής και που δεν υπάρχουν πλέον χαµηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις, αλλά µόνο χαµηλής τεχνολογίας ανθρώπινες συµπεριφορές, η χρήση της νέας τεχνολογίας σε όλα τα πεδία του συναλλάσεσθαι και ειδικότερα σε αυτό των εµπορικών εκθέσεων, είναι γεγονός.

Oι µεγάλοι εκθεσιακοί Οργανισµοί παρέχουν µέσω του ∆ιαδικτύου τη δυνατότητα στους ενδιαφερόµενους να πληροφορούνται σε διαρκή βάση για το προφίλ των εκθετών, τη θέση τους και ασφαλώς τα προϊόντα - εκθέματα τους στις εκθέσεις που οργανώνουν.

Η προσφορά τους αυτή ως «εικονική πραγµατικότητα» δεν ανταγωνίζεται την έκθεση, αλλά τη συµπληρώνει και µάλιστα, µε εντυπωσιακό ως προς το αποτέλεσµα τρόπο.

Εκτός από την παραπάνω δραστηριότητα των οργανωτών, στο πεδίο εκθέσεων κάνουν την εµφάνισή τους, όλο και πιο συχνά, µια σειρά από καινοτοµίες ως προς τον τρόπο επικοινωνίας, οι οποίες βοηθούν την απρόσκοπτη προσέγγιση των εµπλεκοµένων εκθετών και επισκεπτών.

Οι καινοτοµίες που η νέα τεχνολογία προσφέρει στις εκθέσεις είναι αναρίθμητες, θεωρώ, ωστόσο, απαραίτητη την αναφορά στις λεγόµενες εικονικές εµπορικές εκθέσεις (virtual trade fairs) και στο ρόλο τους στο πλαίσιο της επιχειρηµατικής επικοινωνίας.

Οι Εικονικές Εµπορικές Εκθέσεις (ΕΕΕ) που οργανώνονται από τους εκθεσιακούς φορείς παρέχουν στον ενδιαφερόµενο υποψήφιο επισκέπτη µια δέσµη από πληροφορίες για τους εκθέτες και τα εκθέματα τους σε άυλη µορφή µέσω του ∆ιαδικτύου. Ως οιονεί «δεκανίκι» των πραγµατικών εκθέσεων, οι εικονικές εκθέσεις λειτουργούν συµπληρωµατικά και σίγουρα συµβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιµότητας των πρώτων.

Όσον αφορά στις Επιχειρήσεις - Εκθέτες, η εµφάνισή τους στο ∆ιαδίκτυο πριν από την έκθεση µε την τεχνική υποστήριξη του Οργανωτή-Φορέα, τις ενισχύει στο να:

✓ προβάλλουν την εταιρική τους ταυτότητα

✓ διαφηµίσουν τα µελλοντικά τους προγράµµατα και προϊόντα

✓ γνωστοποιήσουν ευρύτερα τη συµµετοχή τους

✓ εξοικονοµήσουν δαπάνες από το κονδύλι του προωθητικού υλικού κ.ά.

Οι «αυτοτελείς», τέλος, εικονικές εκθέσεις, ως ανεξάρτητη επιχειρηµατική δραστηριότητα, των οποίων ο αριθµός αυξάνει καθηµερινά, λειτουργούν κύρια ως όχηµα διαφηµιστικής προβολής των επιχειρήσεων - εκθετών µέσω του ∆ιαδικτύου και όχι ως πλατφόρµα εµπορικής συναλλαγής, προφανώς λόγω απουσίας της πρόσωπο µε πρόσωπο επαφής.

 Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις

Aπό το βιβλίο «Εμπορικές Εκθέσεις, ο δρόμος για την επιτυχία» Εκδόσεις ΣXHMA & XPΩMA.

 

Ο κ. Κριτσωτάκις είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στο Marketing Εξαγωγών και την επικοινωνία. Επίσης, είναι πρώην Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο .

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!