Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά ευτράπελα και άλλα τινά!...

Εκθεσιακά ευτράπελα και άλλα τινά!...

10 Ιουνίου 2021

Ο ιδρυτής τής 3ΕΚ Οργάνωση Εκθέσεων (πρώην Κλαδικές Εμπορικές Εκθέσεις) Χρήστος Πετρόπουλος και η δεύτερη γενιά της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος και Λουκία Πετροπούλου, από το 1986 μέχρι και το 2021 έχουμε πραγματοποιήσει τις εξής Εμπορικές Εκθέσεις: την Zoophilia, Έκθεση προϊόντων για μικρά ζώα, 4 φορές, την Oasis, Έκθεση ανθοκομίας και κηποτεχνίας, 3 φορές, την Chem, Έκθεση εργαστηριακού εξοπλισμού, ποιοτικού ελέγχου και επεξεργασίας νερού, 9 φορές, την Expolink, Έκθεση συσκευασίας, γραφικών τεχνών και χάρτου, 1 φορά, την Plastica, Έκθεση πλαστικών-μηχανημάτων και ανακύκλωσης, 10 φορές και τη Syskevasia, Έκθεση μηχανημάτων, υλικών, εκτυπώσεων και logistics, 16 φορές.

Τα εκθεσιακά κέντρα στα οποία φιλοξενήθηκαν οι Εκθέσεις μας ήταν:
1) το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (Zoophilia),
2) το Ολυμπιακό Στάδιο (Zoophilia),
3) το ξενοδοχείο Royal Olympic (Zoophilia),
4) ο ΟΛΠ (Oasis, Chem, Plastica & Syskevasia),
5) το ΕΚΕΠ (Oasis & Chem),
6) το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Expolink),
7) το Expo Athens (Syskevasia, Plastica & Chem),
8) το MEC (Syskevasia, Plastica & Chem) και τέλος,
9) το Metropolitan Expo (Syskevasia, Plastica & Chem).

Στα 35 χρόνια της πορείας μας, πάντα επιλέγαμε ανάλογα με την έκθεσή μας, το πιο κατάλληλο διαθέσιμο εκθεσιακό κέντρο που υπήρχε τη συγκεκριμένη χρονιά, ώστε να εξυπηρετούσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των 2.500 περίπου Ελλήνων και ξένων εκθετών μας και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών μας. Και ευτυχώς που υπήρχαν τα παλιά εκθεσιακά κέντρα (τα πιο πολλά κλειστά τώρα) και ευτυχώς που στην πορεία υπήρξαν βελτιωμένα ή νέα, πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά εκθεσιακά κέντρα για όλους μας, οργανωτές, εκθέτες και επισκέπτες.

Τώρα, με τη δυνατότητα που μας παρέχει ο ιστότοπος Expos Greece, δράττομαι της ευκαιρίας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι συνάδελφοι, να αναφερθώ σε διάφορα ευτράπελα και άλλα περιστατικά, που έχω βιώσει ο ίδιος προσωπικά στη μακροχρόνια διαδρομή μου, κατά τη διάρκεια βασικά των δικών μας εκθέσεων.

Περιστατικά και ευτράπελα εκθέσεων

ΟΛΠ

 • Οι ισόγειες αίθουσες του κέντρου αποτελούσαν καταφύγιο περιστεριών και γατών! Στη διάρκεια μιας έκθεσης ένα περιστέρι κουτσούλησε έναν Ιταλό εκθέτη στο κεφάλι!...
 • Έσπασε η πλαστική καρέκλα από έναν κάπως ευτραφή εκθέτη, ο οποίος έπεσε στο δάπεδο, αλλά ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό του.
 • Έβγαλα από πλαϊνή πόρτα του εκθεσιακού, τον (κάποιας ηλικίας) βιομήχανο Παυλίδη – της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας, ο οποίος λόγω της υποχρεωτικής πορείας επισκεπτών, κουράστηκε και έπαθε κλειστοφοβία.
 • Σύλληψη από τον μακαρίτη Κώστα Πολυδωρόπουλο της εταιρείας Global Security, νεαρού και όμορφου κλεφτρονιού από την Εύβοια και υποχρέωσή του να μας παραδώσει τα κλοπιμαία μικροαντικείμενα, τα οποία άμεσα επιστρέψαμε στους δικαιούχους εκθέτες.
 • Εύρεση και επιστροφή (από την Ελληνική αστυνομία) έξι μήνες μετά από έκθεση, κλαπέντος αυτοκινήτου Άγγλων εκθετών που είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητο τους κοντά στο ξενοδοχείο τους στο Μικρολίμανο.
 • Υπερχείλιση ανεπαρκούς αποχετευτικού δικτύου στον πρώτο όροφο κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης, με παράπλευρη δυσοσμία για δύο ώρες.
 • Οι προκάτ μεταλλικές κατασκευές των βεραντών, όταν έκανε πολύ κρύο το χειμώνα έμπαζαν, με αποτέλεσμα κάποιοι ηλικιωμένοι εκθέτες και κυρίες να κρυώνουν.
 • Κατά τη διάρκεια μια έκθεσης Χημείας, δεχτήκαμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Εκθεσιακό, μάλλον εις βάρος ομιλητή του παράλληλου συνεδρίου Χημικών. Αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα, μετά την εκκένωση των αιθουσών για τέσσερις ώρες και τον ενδελεχή έλεγχο σκυλιών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
 • Απομάκρυνση από αγνώστους κατά την διάρκεια της νύχτας, της σημαίας του Ισραήλ, που είχαμε αναρτήσει εξωτερικά του κτιρίου λόγω ισραηλίτικης συμμετοχής.
 • Τροφική δηλητηρίαση εκθέτριας από κατανάλωση μουχλιασμένης πίτσας, που της σερβιρίστηκε από επινοικιαζόμενο κυλικείο του κέντρου. Άμεση μεταφορά της από εμάς στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς συνέχεια και επιστροφή της στην έκθεση.
 • Πτώση θρυμματισμένων τζαμιών μέσα σε περίπτερο, που έσπασαν από τράνταγμα ελλιμενισμού τεράστιου κρουαζιερόπλοιου στο παρακείμενο λιμάν. Ευτυχώς, χωρίς τραυματισμό εκθετών ή ζημιά εκθεμάτων.

ΕΚΕΠ

 • Ακούστηκε πως σε κάποια έκθεση, δύο αδέλφια που δε μιλούσαν μεταξύ τους και είχε ο καθένας δικό του περίπτερο, κυνήγησαν με μαχαίρια ο ένας τον άλλον, ευτυχώς χωρίς να συμβεί το κακό.
 • Φορτηγατζής Βούλγαρου εκθέτη που τράκαρε στο χώρο στάθμευσης με φορτηγό Έλληνα εκθέτη ετράπη εις φυγή, τον κυνήγησε ο δικός μας και τον έπιασε. Παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με τη Βουλγάρικη Πρεσβεία.

MEC

 • Λόγω βάρους χιονιού έπεσε μέρος στέγης αίθουσας με τέντα σε 2-3 περίπτερα, προκαλώντας ζημιά στην παλιά έκθεση τροφίμων και ποτών.
 • Παλιά, όταν έβρεχε πολύ, έσταζε η οροφή μέσα σε λίγα περίπτερα και για να μειώσουμε τα παράπονα των εκθετών, τοποθετούσαμε γλάστρες με φυτά, ώστε να στάζει σε αυτά!
 • Επίσης, σε κάποια διεξαγωγή της έκθεσης Συσκευασίας έβρεξε τόσο πολύ, που μπήκε νερό κάτω από μια αίθουσα τέντας στα γειτνιάζοντα περίπτερα και εμείς με την σειρά μας τοποθετήσαμε άμεσα, τη νύχτα, τσουβάλια άμμου εξωτερικά και περιμετρικά.
 • Η μεταχειρισμένη μοκέτα που τοποθετούσαμε σε υπαίθριο χώρο γινόταν ανάρπαστη από συμπαθείς Ρομά.

ΣΕΦ

 • Το 1988, λόγω επικείμενων εθνικών εκλογών, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία για να μονιμοποιηθούν και δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε προγραμματισμένες εκθέσεις μας.

EXPO ATHENS

 • Στη διάρκεια μιας έκθεσής μας τραυματίστηκε στο χέρι υπάλληλος εκθέτου μας από δικό του λάθος χειρισμό μηχανήματος περιπτέρου τους. Εξυπηρετήθη και από εμάς και από το Ιατρείο του εκθεσιακού.
 • Έπιασε φωτιά ο ηλεκτρικός πίνακας ενός περιπτέρου, μάλλον από υπερφόρτωση εκθέτου. Κατεσβέστη έγκαιρα από τους υπεύθυνους ηλεκτρολόγους του κέντρου.

Διεθνής εμπειρία

Εκθεσιακό Κέντρο Βρυξελλών

 • Εκλάπησαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε διεθνή έκθεση κοσμημάτων πανάκριβα τιμαλφή από τους ίδιους τους φύλακες, οι οποίοι τα είχαν κρύψει κάτω από τα πλακάκια του αποχετευτικού συστήματος.

Εκθεσιακό Κέντρο Σάρζα (Η.Α.Ε.)

 • Οι Άραβες επισκέπτες ενός αυστριακού περιπτέρου ρωτούσαν για το ποιο ήταν το έκθεμα της συμμετέχουσας εταιρείας, γιατί δεν έβλεπαν τίποτε. Τότε, ένας υπάλληλος του περιπτέρου πέταγε ένα κέρμα στο δάπεδο για το οποίο έσκυβε μια όμορφη, καλλίγραμμη και με μίνι σκερτ νεαρή αυστριακή για το πιάσει και τους έλεγαν πως αυτό είναι το προϊόν, δηλαδή το βιομηχανικό δάπεδο του περιπτέρου!

 

Χρήστος Π. Πετρόπουλος

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!