Αναζήτηση

Image

Τι γίνεται με τις κλαδικές εκθέσεις; Τα αντικρουόμενα παραδείγματα Γαλλίας και Γερμανίας

Τι γίνεται με τις κλαδικές εκθέσεις; Τα αντικρουόμενα παραδείγματα Γαλλίας και Γερμανίας

6 Ιουλίου 2021

Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε καμία φωτογραφική -ή άλλη- έκθεση λόγω πανδημίας. Το 2021 επίσης μέχρι 31/08 τουλάχιστον απαγορεύεται να διοργανωθούν εκθέσεις στη χώρα μας. Ας δούμε όμως τι αποφάσεις έλαβαν οι διοργανώτριες εταιρίες εκτός συνόρων, σε Γαλλία και Γερμανία…

Η αβεβαιότητα ως αποτέλεσμα του θολού τοπίου στην πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες και ειδικά το φθινόπωρο, αποτελεί σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα για όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση. Κυρίως όμως για τους εκθέτες οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μία έκθεση στην οποία οι επισκέπτες θα μπαίνουν -αν μπαίνουν- με αυστηρά πρωτόκολλα, με περιορισμούς ανά τ.μ. με μάσκες, με απανωτά control στην κεντρική είσοδο, στο περίπτερο κλπ.

Περιττό να θυμίσουμε ότι η απόφαση συμμετοχής σε μία σοβαρή εμπορική έκθεση λαμβάνεται πολλούς μήνες πριν, τουλάχιστον από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις του χώρου. Γιατί απαιτούνται συνεννοήσεις με τα εργοστάσια που αντιπροσωπεύουν για τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσουν, προγραμματισμό επισκέψεων στελεχών, workshop και παρουσιάσεις από διάσημους φωτογράφους τις ημέρες της έκθεσης, παραγωγή διαφημιστικών spot και έντυπου υλικού και πάρα πολλά άλλα. Οι παραπάνω σκέψεις μπορεί να σας φαίνονται απολύτως λογικές, όμως οι Γερμανοί δεν τις συμμερίζονται καθόλου.

Και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα προς κάθε κατεύθυνση ετοιμάζοντας με εντατικούς ρυθμούς την 1η Photopia από 23-26 Σεπτεμβρίου 2021. Μια έκθεση που επιθυμούν διακαώς να διαδεχτεί την Photokina που ως γνωστόν δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Την πληροφορία αντλήσαμε από πρόσφατη ανακοίνωση της διοργάνωσης που μας ενημέρωσε ότι η πόλη του Αμβούργου είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρονται ονομαστικά και τα εργοστάσια που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος στην έκθεση, μεταξύ των οποίων είναι η Canon, η Sony, η Nikon, η Leica, η Panasonic, η Sigma, η BenQ, η Eizo και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Ακόμη το παράλληλο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκθέσεων και εκδηλώσεων θα τρέξει κανονικά σε όλη την πόλη του Αμβούργου που φημίζεται για τις υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Οι Γάλλοι όμως δεν συμμερίζονται καθόλου την αισιοδοξία των Γερμανών. Έτσι ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει τη διοργάνωση του πολύ καλού Salon de la Ρhoto για τον ερχόμενο Νοέμβριο με μία λιτή πρόσφατη ανάρτησή τους, ενημερώνουν εκθέτες και επισκέπτες ό,τι η έκθεση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω Covid-19. Θυμίζουμε ότι το Γαλλικό Salon de la Photo ήταν και είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική έκθεση στην Ευρώπη μετά την Photokina της Κολωνίας που όπως είπαμε ανέστειλε τη διοργάνωσή της.

Τέλος, για όλους εσάς που μας ρωτάτε τι θα γίνει με τη Photovision & ImageTech σας ενημερώνουμε ότι εκτός σοβαρού απροόπτου η έκθεση προγραμματίζεται να διοργανωθεί το 2022 σε χρόνο που θα ανακοινωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Με νέο look και πολλές καινοτομίες φιλοδοξώντας να αναδειχτεί ως μία μεγάλη και σοβαρή περιφερειακή διοργάνωση της Νοτίου Ευρώπης!

Τάκης Τζίμας
Εκδότης περιοδικού ΦΩΤΟγράφος
Συνδιοργανωτής έκθεσης Photovision & ImageTech

Πηγή: www.photo.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!