Αναζήτηση

Image

Κλαδικά Νέα

1η πανελλαδική έρευνα για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων

1η πανελλαδική έρευνα για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 350 επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου η πρώτη διαδικτυακή διοργάνωση «The Greek Meetings Industry - Open WebForum Series», που αποτέλεσε κοινή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων(ACVB) και του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών της Θεσσαλονίκης (TCB).
 
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε περιβάλλον 3D virtual-green room, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας που «έτρεξε» τον Ιούλιο του 2020 με στόχο την αποτύπωση του αντικτύπου της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην ελληνική βιομηχανία συνεδρίων, εκθέσεων, εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η ανάγκη μετάβασης στη νέα εποχή του κλάδου.
 
Σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας
  • Οργανωτές συνεδρίων και εκπρόσωποι χώρων εκδηλώσεων ανέφεραν μείωση τζίρου για το 2020 άνω του 75%, καθώς και μείωση επισκεπτών/συνέδρων από το εξωτερικό άνω του90%.
  • Σε απόλυτο αριθμό εκδηλώσεων, 75 εταιρείες δήλωσαν ότι έχασαν τουλάχιστον 1.740 διοργανώσεις για το 2020.
  • 43 εταιρείες από τις συνολικά 122 που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν (έως εκείνη τη στιγμή - Ιούλιος 2020), ζημιές που στο σύνολο άγγιξαν το ύψος των 67 εκατ. ευρώ.
  • Άνω του 60% των ερωτηθέντων έχουν μετατρέψει μέρος των διοργανώσεων σε ψηφιακές.
  • Άνω του 62% των εταιρειών πιστεύει ότι ίσως χρειαστεί να καταφύγει σε μείωση προσωπικού (με τις εταιρείες διοργάνωσης να έχουν υψηλότερο ποσοστό από τους χώρους εκδηλώσεων).
Το μέλλον της συνεδριακής αγοράς με τη ματιά των επαγγελματιών
  • 60% των ερωτηθέντων προβλέπουν σημαντική μείωση των διοργανώσεων το επόμενο διάστημα
  • Άνω του 50% των ερωτηθέντων προβλέπουν ότι οι ψηφιακές διοργανώσεις θα παραμείνουν, με αποτέλεσμα να επενδύουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και στην εκπαίδευση των στελεχών τους
  • Άνω του 50% προβλέπει τη σταδιακή επανεκκίνηση των συνεδρίων με φυσική παρουσία, μετά το καλοκαίρι του 2021
  • Άνω του 80% των ερωτηθέντων εστιάζει στην ανάγκη περαιτέρω οικονομικών ελαφρύνσεων με στόχο τη διατήρηση θέσεων εργασίας για την επιβίωση του κλάδου.
Οι κοινοί στόχοι της συνέργειας HAPCO – ACVB - TCB
Στόχος της σύμπραξης των τριών φορέων, είναι αυτή η πρώτη πανελλαδική έρευνα να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συστηματική καταγραφή των στοιχείων που αφορούν στον Συνεδριακό Τουρισμό και επομένως για τον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής.
Η ανάγκη αυτής της συνεργασίας κρίνεται επιτακτική περισσότερο από ποτέ προκειμένου ο κλάδος να ενισχυθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης, διατηρώντας τη δυναμική που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!