Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά Νέα

Πόλος έλξης μεγάλων επιχειρήσεων και εμπορικών επισκεπτών η Forward Green και η Renewable EnergyTech

Πόλος έλξης μεγάλων επιχειρήσεων και εμπορικών επισκεπτών η Forward Green και η Renewable EnergyTech

13 Μαρτίου 2024

Σε μία μεγάλη και στοχευμένη εμπορική διοργάνωση στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξελίσσεται το εκθεσιακό δίδυμο Forward Green και Renewable EnergyTech, που πραγματοποιήθηκε από τις 7-9 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η εκθεσιακή πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO για την «πράσινη» οικονομία και το μέλλον της ενέργειας είχε ουσιαστικά διπλάσια μεγέθη, σε σχέση με πέρσι, ενώ προσέλκυσε ηγετικές επιχειρήσεις, εγχώριες και διεθνείς, καθώς και πλήθος εμπορικών επισκεπτών από τη Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α.

Η στρατηγική στόχευση των δύο εκθεσιακών γεγονότων στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο υλοποίησης οργανωμένων εμπορικών και επαγγελματικών επαφών μεταξύ των εκθετών και των επισκεπτών. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις των Forward Green και Renewable EnergyTech, καθώς συνολικά διοργανώθηκαν 14 εκδηλώσεις στα HELEXPO Dialogues και 39 στα Open Stages των περιπτέρων 13 και 15 με πάνω από 2.350 άτομα που παρακολούθησαν στις τρεις ημέρες της έκθεσης.

Οικιακοί και επιχειρηματικοί καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δουν στην έκθεση συγκεντρωμένες όλες τις διαθέσιμες προτάσεις μείωσης των λογαριασμών ρεύματος μέσα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη των εγκαταστάσεων τους, αλλά και συστημάτων θέρμανσης, όπως αντλίες θερμότητας.

Στο επίπεδο της κυκλικής οικονομίας συμμετείχαν επιχειρήσεις και φορείς της «πράσινης οικονομίας», ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία Δήμων και Περιφερειών.

210 εκθέτες από 20 χώρες

Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε και εμπλουτίστηκε φέτος με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το energypress.

Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώθηκε στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO υλοποίησαν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετείχαν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου.

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κλιματική Αλλαγή, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα. Τα video των HELEXPO DIALOGUES είναι διαθέσιμα πατώντας εδώ

greenrenewable2024

Παρούσα στις δύο «πράσινες» εκθέσεις ήταν και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορούσε μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων. Επίσης, η πρωτοβουλία CIRCULART παρουσίασε την εικαστική έκθεση «ΑΝΑ–ΚΥΚΛΩΣΗ», στην οποία έλαβαν μέρος πέντε σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η εικαστική έκθεση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της Art-Thessaloniki International Fair, ενώ την επιμέλειά της είχε ο κ. Παντελής Τσάτσης, Γκαλερίστας-Art Director.

Η ΔΕΘ-HELEXPO ευχαριστεί τους εκθέτες, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συμμετέχοντες-επισκέπτες της Forward Green και της Renewable EnergyTech.

Η επόμενη διοργάνωση του εκθεσιακού δίδυμου σε συνεργασία με το ενεργειακό portal energypress δίνει ραντεβού με τους εκθέτες και τους επισκέπτες του στις 13-15 Μαρτίου 2025 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες των δύο εκθέσεων: Forward Green και Renewable EnergyTech

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!