Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά Νέα

Δυναμικά η 13η AgroThessaly από τις 2 έως 5 Μαρτίου

Δυναμικά η 13η AgroThessaly από τις 2 έως 5 Μαρτίου

28 Φεβρουαρίου 2023

Με 766 εκθέτες (269 άμεσους και 497 έμμεσους) από 34 χώρες, με εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ., 259 ξένους εμπορικούς επισκέπτες και ομαδικές επισκέψεις από τα Βαλκάνια, καθώς και με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων έρχεται από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly». Η AgroThessaly αποτελεί μια ισχυρή εκθεσιακή σύμπραξη ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον δήμο Λαρισαίων, που από κοινού επανασχεδίασαν την Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση της Λάρισας.

Εταιρείες-leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις και θα ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στις διεθνείς αγορές. Γεωργικά μηχανήματα και ελκυστήρες, εργαλεία κατεργασίας εδάφους, εφόδια, πολλαπλασιαστικό υλικό, φυτώρια, κηπευτικά μηχανήματα, δασικός εξοπλισμός, μηχανήματα για την κτηνοτροφία- πτηνοτροφία, ζωοτροφές, υπηρεσίες, οργανισμοί, ειδικός Τύπος συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο της AgroThessaly, που για μία ακόμη φορά θα αποτελέσει σημείο συνάντησης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.

Πέραν του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις οποίες διοργανώνουν φορείς του πρωτογενούς τομέα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, προεξάρχοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα εγκαίνια της AgroThessaly θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 19:00 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Η AgroThessaly έχει θέσει πλέον τα θεμέλια της εξωστρέφειας, με την απήχησή της να μην περιορίζεται μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η τελευταία διοργάνωση της το 2019 κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 44.000 επισκέπτες και να σημειώσει μεγάλη αύξηση στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών.

Η συνέντευξη Τύπου

Πρωτεύουσα του πρωτογενούς τομέα χαρακτήρισε τη Λάρισα ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης, τονίζοντας ότι σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO η επιτυχία της AgroThessaly ήταν εγγυημένη από την πρώτη στιγμή. Σημείωσε μάλιστα ότι η μεγάλη αυτή προσπάθεια εδράζεται στο τεράστιο ζήτημα της εξωστρέφειας που αναπτύσσει η πόλη, για να κάνει γνωστή τη δυναμική της.

Την ανάδειξη της AgroThessaly σε μία από τις καλύτερες εκθέσεις της χώρας υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης. Τόνισε μάλιστα πως πρόκειται για μία έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον, ποσοτικό και ποιοτικό, ενώ αναφερόμενος στη σύμπραξη της εταιρείας με τον Δήμο Λαρισαίων σημείωσε χαρακτηριστικά πως “θα είμαστε πολλά χρόνια μαζί στη Λάρισα”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), κ. Σάββας Μπαλουκτσής έκανε γνωστό πως ο ΣΕΑΜ συμμετέχει στην AgroThessaly με 27 μέλη και 7.500 τμ, δηλαδή το 40% του κλειστού διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου, όπου αντιπροσωπεύονται 300 brands επώνυμων ευρωπαικών εργοστασίων. “Μας έλειψε αυτή η έκθεση” ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως η Λάρισα είναι πλέον εκθεσιακά το δεύτερο κέντρο στον πρωτογενή τομέα στη χώρα.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Νταής και ο project manager της AgroThessaly, κ. Παναγιώτης Σπύρου.

To ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης έχει ως εξής: Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 & Κυριακή 5 Μαρτίου: 10.00 - 19.00, Σάββατο 4 Μαρτίου: 10.00 - 20.00.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!