Αναζήτηση

Image

Διεθνή Νέα

Στο Top 5 σε συμμετοχές και έκταση εκθεσιακής επιφάνειας η Ελλάδα στην Anuga 2023

Στο Top 5 σε συμμετοχές και έκταση εκθεσιακής επιφάνειας η Ελλάδα στην Anuga 2023

25 Oκτωβρίου 2023

Δύο νέες σημαντικές πρωτιές κέρδισε η Ελλάδα, φέτος, με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο, Anuga, που έλαβε χώρα 07–11.10.2023 στην Κολωνία και αντιπροσωπεύεται στη χώρα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, στην ελληνική αποστολή έλαβαν μέρος 288 εκθέτες, εξασφαλίζοντας την πέμπτη υψηλότερη εθνική επίδοση της διοργάνωσης. Ανάλογη ήταν η κατάταξη των Ελλήνων εκθετών και σε ό,τι αφορά τους συνολικούς χώρους έκτασης που κατέλαβαν τα περίπτερά τους, η οποία υπολογίστηκε σε περίπου 6.900 τ.μ..

Το Εθνικό Περίπτερο στην έκθεση διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece Invest & Trade, τον κρατικό φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, η παρουσία της Ελλάδας στην Anuga 2023 ενισχύθηκε από τις Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές των εταιρειών GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE και PROMO SOLUTION, καθώς και από πολλούς μεμονωμένους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι συνέβαλαν συνολικά στην ανάδειξη των ελληνικών τοπικών προϊόντων.

Επιπρόσθετα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προχώρησε στη διοργάνωση μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής αποστολής στην Anuga 2023. Αυτή η δράση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια και την επιχειρηματική δικτύωση, συγκέντρωσε Έλληνες αγοραστές στον τομέα των τροφίμων και ποτών, ενισχύοντας τη συνεργασία και την εμπορική διασύνδεση.

Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση της Anuga συγκέντρωσε συνολικά 7.900 εκθέτες από 118 χώρες, με το 94% να προέρχεται από τη διεθνή κοινότητα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών από 200 χώρες ξεπέρασε τους 140.000.

Κάτω από το βασικό θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη», η φετινή Anuga επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης χρήσης των πόρων. Από τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού έως τη δίκαιη παραγωγή τροφίμων, ειδικοί από όλο τον κόσμο παρουσίασαν μια εντυπωσιακή ποικιλία προσεγγίσεων πάνω στη βασική θεματική της έκθεσης.

Η επόμενη διοργάνωση της Anuga θα πραγματοποιηθεί 04–08.10.2025.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 027 και στο E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.anuga.com.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!