Αναζήτηση

Image

Διεθνή Νέα

ITB Berlin 2024: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

ITB Berlin 2024: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

1 Απριλίου 2024

Ως νούμερο ένα τουριστικός προορισμός της Ευρώπης αναδείχθηκε για το 2024 η Ελλάδα,  συμμετέχοντας με περισσότερους από 170 εκθέτες στη φετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB Berlin, που διοργανώθηκε στις 05.-07.03.2024 στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, η πολυπληθής ελληνική συμμετοχή κέρδισε τα 31α Βραβεία Παγκόσμιων Ταξιδιών που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ΙΤΒ 2024, η οποία διοργανώθηκε από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η ελληνική αποστολή ήταν πολυδιάστατη, καθότι στην έκθεση έλαβαν μέρος εκθέτες από όλους τους επιμέρους τομείς του τουρισμού, σε οργανωμένα περίπτερα, όπως και με μεμονωμένες συμμετοχές.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία των τελευταίων ετών, φιλοξενώντας 85 συνεκθέτες στο περίπτερο “Visit Greece”, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων ελληνικών περιφερειών, δήμων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators και καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η φετινή διοργάνωση της ITB Berlin ανέδειξε για ακόμα μια χρονιά τον ρόλο της ως η κορυφαία διεθνής πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δικτύωση στον κλάδο του τουρισμού. Η έκθεση συγκέντρωσε συνολικά 5.500 εκθέτες από 170 χώρες, καταλαμβάνοντας 150.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε αύξηση, φτάνοντας σχεδόν τους 100.000 επισκέπτες.

Τα πιο σημαντικά θέματα, στα οποία επικεντρώθηκε η φετινή διοργάνωση ήταν η αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού καθώς και η κλιματική δικαιοσύνη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο ITB Berlin Convention πραγματοποιήθηκε και φέτος παράλληλα με την ITB Berlin 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, με τίτλο “Pioneer the Transition in Travel & Tourism. Together”. Συνολικά 17 θεματικές ενότητες και κορυφαίοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό και πολιτικό χώρο, εξέτασαν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος.

Η επόμενη B2B διοργάνωση της ITB Berlin θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 24.000 εμπορικοί επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 027 και στο E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις www.german-fairs.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.itb.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!