Αναζήτηση

Διεθνή Νέα

Η Automechanika Frankfurt με υψηλό ποσοστό διεθνών συμμετοχών, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες

Η Automechanika Frankfurt με υψηλό ποσοστό διεθνών συμμετοχών, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες

25 Ιουλίου 2022

Περισσότεροι από 2.600 εκθέτες, 85% εκ των οποίων από χώρες εκτός Γερμανίας, θα παρουσιάσουν πολλά νέα προϊόντα στην επερχόμενη Automechanika Frankfurt. Το γεγονός ότι η διεθνής βιομηχανία aftermarket θα συναντηθεί επιτέλους και πάλι από κοντά φέτος είναι πιο σημαντικό από ποτέ – δεδομένων των διαρκών αλλαγών και των επίκαιρων προκλήσεων όπως η συνεχιζόμενη πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς και οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς κι ανθρώπινο δυναμικό. Νέες τεχνολογίες και ιδέες για τη μηχανοκίνηση του μέλλοντος θα προβληθούν και θα συζητηθούν στην κορυφαία διεθνή πλατφόρμα για το aftermarket, μεταξύ άλλων στην ειδική εκδήλωση «Innovation4Mobility» και σε ενδιαφέρουσες διαλέξεις της Automechanika Academy. Επιμόρφωση και δικτύωση αποτελούν περαιτέρω σημεία εστίασης της διοργάνωσης το Σεπτέμβριο.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, η Automechanika Frankfurt θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της στους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες στο Εκθεσιακό Κέντρο της Φρανκφούρτης. «Χαίρομαι για τη σταθερή θετική ανταπόκριση των εκθετών, οι οποίοι μπορούν επιτέλους να παρουσιάσουν πάλι τα νέα προϊόντα τους στο διεθνές εμπορικό κοινό. Συνολικά, αναμένουμε περισσότερους από 2,600 εκθέτες από 70 χώρες εδώ στη Φρανκφούρτη», εξηγεί ο κος Olaf Mußhoff, Διευθυντής της Automechanika Frankfurt. "Στο πλαίσιο αυτό η  Automechanika παραμένει η σημαντικότερη και κορυφαία διεθνή κλαδική πλατφόρμα για ολόκληρη την αγορά aftermarket αυτοκινήτων." Στις top χώρες σε συμμετοχή εκθετών περιλαμβάνονται εταιρίες από τη Γερμανία, την Ιταλία και  την Τουρκία”

Τεχνολογίες, λύσεις και τάσεις για τη μελλοντική δευτερογενή αγορά

Automechanika Innovation Awards

Τα Βραβεία Καινοτομίας της Automechanika, τα οποία φέτος θα απονεμηθούν στην Automechanika στις 13 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο αποδεικνύουν εντυπωσιακά την καινοτόμο δύναμη του Aftersales Market, αλλά κι απεικονίζουν τις επίκαιρες τάσεις στον κλάδο.

Το θεματικό φάσμα των 133 υποβληθέντων συμμετοχών από 99 εκθέτες είναι εξαιρετικά ευρύ. Κυμαίνεται από προϊόντα περιποίησης χρώματος που κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, συστήματα ανάκτησης για οχήματα με πυρκαγιές μπαταριών, έως κι εξαιρετικά πολύπλοκους σαρωτές λέιζερ που σκανάρουν ολόκληρα αμαξώματα αυτοκινήτων μέσα σε λίγα λεπτά. Η τάση προς την ψηφιοποίηση συσκευών, εργαλείων, εξαρτημάτων και η σύνδεσή τους με τα συστήματα πληροφορικής των συνεργείων είναι αμείωτη.

‚Innovation4Mobility‘
Ο ειδικός τομέας "Innovation4Mobility", ο οποίος παρουσιάζει μελλοντικές λύσεις για συνδεδεμένα οχήματα και μηχανοκίνηση φιλική προς το περιβάλλον, προσφέρει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα διαλέξεων. Εμπειρογνώμονες από γνωστούς φορείς όπως Audi, ADOBE, ABB Germany, Bosch, BPW Bergische Achsen, Boston Consulting Group, Ebay, Google Cloud, KEYOU, Fraunhofer ISE, INTIS, Schaeffler, Solaris και Toyota Mobility Foundation θα μιλήσουν σε Key Notes μεταξύ άλλων για θέματα όπως τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση, το υδρογόνο και τα εναλλακτικά καύσιμα.

Συνεργείο του μέλλοντος 4.0

Πώς θα είναι το συνεργείο του μέλλοντος; Ο ειδικός τομέας Future Workshop 4.0 προσφέρει συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Η βιτρίνα καινοτομιών παρουσιάζει τις τεχνολογίες, τις διαδικασίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα του μέλλοντος. Ως ένα πρακτικό σημείο επαφής για τις εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέρει στους εμπορικούς επισκέπτες πολύτιμες ιδέες για το πώς μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι καθημερινές δραστηριότητες και πώς μπορούν να σχεδιαστούν επιχειρηματικά μοντέλα με γνώμονα το μέλλον. Για το σκοπό αυτό, η δομή μιας αντιπροσωπείας κλασικών αυτοκινήτων θα απεικονίζεται με ρεαλιστικό και πρακτικό τρόπο. Κατά μήκος του Customer Journey, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να τις εφαρμόσουν δοκιμαστικά σε δέκα επιλεγμένους σταθμούς.

Ημέρα Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Automechanika

Όπως και οι κατασκευαστές ΟΕΜ στην αυτοκινητοβιομηχανία, έτσι και οι εταιρίες aftermarket πρέπει όχι μόνο να ικανοποιούν τις απαιτήσεις για τη μέγιστη δυνατή απόδοση κόστους και ποιότητα υπηρεσιών, αλλά και να λαμβάνουν υπόψη τους στόχους σχετιζόμενους με το κλίμα και το περιβάλλον. Αυτό δεν αφορά μόνο τις εσωτερικές δαπάνες για τις μεταφορές και τις εργασίες εφοδιασμού, αλλά και τις εξωτερικές μεταφορές προμηθειών και παραδόσεις. Αυτό το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα θα συζητηθεί λεπτομερέστερα στην πρώτη Ημέρα Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Automechanika. Στις 15 Σεπτεμβρίου (στην αίθουσα Europa του Hall 4), η διαδραστική εκδήλωση θα προσκαλέσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους χρήστες και τους προμηθευτές καινοτόμων λύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε ενδιαφέρουσες διαλέξεις και εργαστήρια, αλλά και στον χώρο δικτύωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν, να συνάψουν επαφές και να βρουν συνεργάτες. Ένα από τα σημαντικότερα highlight θα είναι οι δύο συζητήσεις με θέμα "Παγκόσμια αγορά έναντι εβδομαδιαίας αγοράς" και "Make or Buy".

Δικτύωση και μεταφορά τεχνογνωσίας

Η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην εμπορική έκθεση βρίσκεται σαφώς σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση: "Μετά τη μακρά περίοδο διακοπής, οι προσωπικές συζητήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους πελάτες μας", εξηγεί ο κος Olaf Mußhoff, "γι' αυτό και οργανώνουμε για πρώτη φορά ένα CEO Breakfast την πρώτη ημέρα της έκθεσης με Key Notes από τους κους Mika Häkkinen και Mark Gallagher. Οι δύο επαγγελματίες της Formula 1 θα μιλήσουν για τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογικές συνθήκες, την ευέλικτη ηγεσία και το ομαδικό πνεύμα. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με την ανώτατη διοίκηση κι εκπροσώπους φορέων της ανεξάρτητης αγοράς αυτοκινήτων".

Η Ebay, ως κορυφαία διαδικτυακή αγορά ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων, θα σας προσκαλέσει στο E-Commerce Lounge, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην διοργάνωση. Στο καθημερινό Happy Hour, το οποίο θα διεξάγεται το βράδυ τόσο στον ανατολικό όσο και στο δυτικό σημείο του εκθεσιακού κέντρου, οι εκθέτες και οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν την ημέρα σε χαλαρή ατμόσφαιρα με ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί και να κάνουν νέες επαφές.

Επιμόρφωση

Οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να αναμένουν ένα ευρύ πρόγραμμα με νέες τεχνολογίες και ειδικούς που συζητούν τις τρέχουσες τάσεις. Η Automechanika Academy προσφέρει διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με κατεύθυνση το μέλλον για τα τέσσερα βασικά θέματα "Innovation4Mobility", Future Workshop 4.0, Bodywork & Paint and Classic Cars, Car Wash & Care και Detailing σε τέσσερα στάδια διαλέξεων. 

Πρακτικά εργαστήρια με τους φροντιστές αυτοκινήτων

Συνολικά έντεκα πρακτικά εργαστήρια στα γερμανικά και στα αγγλικά με θέμα την αποκατάσταση ζημιών από ατυχήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά στη Galleria. Μαζί με γνωστούς συνεργάτες και με συντονιστή το Autodoktoren, θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα στάδια εργασίας: από τη συστηματική καταγραφή και τον υπολογισμό ζημιών, τις εργασίες σε οχήματα υψηλής τάσης (FUP) και αμαξώματα, μέχρι και την ψηφιοποίηση, τη βαφή και τη βαθμονόμηση ADAS. Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τα τρίωρα δωρεάν εργαστήρια και την εγγραφή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Automechanika πατώντας εδώ

Talents4AA

Η νέα πρωτοβουλία του κλάδου"Talents4AA", η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει νέα ταλέντα στον τομέα aftermarket, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Automechanika Frankfurt και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών απασχόλησης και σταδιοδρομίας στην αγορά aftermarket αυτοκινήτων στο περίπτερό της. Ένας νέος επαγγελματίας και ένας ανώτερος διευθυντής θα είναι όλες τις ημέρες της έκθεσης σε ετοιμότητα για να απαντούν στις ερωτήσεις του νεαρού εμπορικού κοινού και να προσθέτουν νέα μέλη στο σύνδεσμο.

Διαγωνισμός Body & Paint

Με σύνθημα "Mobility in Transition", ο διαγωνισμός Body & Paint, ο οποίος υποστηρίζεται από τις εταιρείες Axalta, BASF Coatings/Glasurit και SATA, περνά στον επόμενο γύρο. Ταλαντούχοι βαφείς από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό και θα παρουσιάσουν στο κοινό και σε μια διεθνή κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι σχεδιάσουν με πάθος στο καπό. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στις 2 μ.μ. στην αίθουσα 11.

Photo: Messe Frankfurt GmbH / Petra Welzel

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!