Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η DEFEA 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η DEFEA 2021
Εκθέσεις

22 Ιουλίου 2021

Συγκεντρώνοντας τα κολακευτικά σχόλια των Εκθετών, αλλά και των υψηλού επιπέδου επισκεπτών της, ολοκληρώθηκε η πρώτη διεθνής έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 που φιλοξένησε 315 βιομηχανίες από 22 χώρες και την επισκέφθηκαν 45 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 35 χώρες. Σημαντική παρουσία στην Έκθεση είχαν με δικά τους περίπτερα το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και η Ελληνική Αστυνομία.

Την Έκθεση επισκέφθηκαν πέρα από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Αναπτύξεως Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης της ελληνικής Βουλής καθώς και τα μέλη των Επιτροπών Αμύνης της  γαλλικής Γερουσίας και της Εθνοσυνελεύσεως.  Επίσης την Έκθεση επισκέφθηκαν, τα μέλη του τομέα άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από στελέχη του Κινήματος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μαζί με βουλευτές του.

Υψηλού επιπέδου επισκέπτες από όλον τον κόσμο και φυσικά από την Ελλάδα συνέρρευσαν στην Έκθεση, τηρώντας όμως όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκθεσιακές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν ακόμη και σε εποχές πανδημίας. Η DEFEA άλλωστε σχεδιάστηκε από την αρχή ως COVID- free εκδήλωση, καθώς όλοι όσοι εισέρχονταν στον εκθεσιακό χώρο ήταν, είτε πλήρως εμβολιασμένοι, είτε είχαν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού. 

Εγκαινιάζοντας την DEFEA 2021 ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Έκθεση «αποτελεί μια πλατφόρμα διεθνών επαφών, βιομηχανικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών για σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις». Ακόμη τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι μέσω της έκθεσης θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η εξέλιξη αμυντικών συστημάτων αποτελεί «κινητήρια δύναμη» της τεχνολογίας».

Να σημειωθεί ότι από τις 315 αμυντικές βιομηχανίες που μετείχαν στην DEFEA, οι 97 ήταν ελληνικές, σε αυτές δε πρέπει να προστεθούν περισσότερες από δέκα κυπριακές. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος μετέχει σε εξειδικευμένη έκθεση αμύνης και ασφαλείας.\

Στο πλαίσιο του προγράμματος της DEFEA, ο υπουργός Αναπτύξεως Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε προς ένα εξειδικευμένο διεθνές ακροατήριο με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, ενώ ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) με την συνεργασία της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Άμυνα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μετά τα εγκαίνια παρακάθησε μαζί με τους ομολόγους του που είχε προσκαλέσει σε Στρογγυλή Τράπεζα, αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή άμυνα και ακολούθησε workshop αναφορικά με τα “εργαλεία αναπτύξεως" που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην αμυντική βιομηχανία.

Επισκέπτες από περισσότερες από 40 χώρες ήρθαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την DEFEA. Ανάμεσά τους επίσημοι, κυβερνητικές και στρατιωτικές αντιπροσωπείες που προσκλήθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

Η επόμενη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης DEFEA – Defence Exhibition Athens θα πραγματοποιηθεί 9-11 Μαΐου 2023 στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση DEFEA μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image
Εκτύπωση
Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!