Πλησιάζει η 30η FRUIT LOGISTICA στις 05 έως 07 Απριλίου 2022

Πλησιάζει η 30η FRUIT LOGISTICA στις 05 έως 07 Απριλίου 2022
Διεθνή

11 Μαρτίου 2022

Η Διεθνής Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά, FRUIT LOGISTICA, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 05 έως 07 Απριλίου 2022, σύμφωνα με απόφαση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία διοργάνωση, η Ελλάδα και η Κύπρος εκπροσωπήθηκαν από 78 και 17 επιχειρήσεις αντίστοιχα, μεταξύ αυτών αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και εταιρίες τεχνικών συστημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι για ακόμη μια φορά οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία 4 ελληνικά ομαδικά περίπτερα, τα οποία φρόντισαν για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας, όσο αφορά την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα την εκπροσώπηση των ελληνικών εταιριών ανέλαβαν η Enterprise Greece Invest & Trade, η GREAT EXHIBITIONS, η ΝOVACERT και η Economotechniki.

Οι 78 ελληνικές και 17 κυπριακές επιχειρήσεις, που έλαβαν μέρος στην έκθεση, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους καλύπτοντας μια μεγάλη εκθεσιακή επιφάνεια.

Στο πλαίσιο της έκθεσης λαμβάνουν χώρα και αρκετά ενδιαφέροντα events και forums με κορυφαίο το Innovation Award, όπου βραβεύεται η εταιρία με το πιο καινοτόμο προϊόν, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε τη φετινή χρονιά η Start-Up Day, όπου συγκεντρώθηκαν νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρωτοπορίες του κλάδου. Επιπρόσθετα, έλαβε μέρος το Logistics Hub, που είχε σαν στόχο την καλύτερη ενημέρωση ως προς τη μεταφορά του προϊόντος, το Tech Stage, που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα την τεχνολογία του αύριο, το Future Lab, με ιδέες για το μέλλον αλλά και το Fresh Produce Forum, που είχε ιδιαίτερη απήχηση, αναλύοντας όλα τα μείζονα θέματα του κλάδου. Άλλο ένα highlight της έκθεσης αποτέλεσε η δεύτερη εμφάνιση του Global Women’s Network με συμμετέχοντες από όλες τις ηπείρους, όπου υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο. Σημειώνεται ότι η FRUIT LOGISTICA, είναι η μοναδική και κορυφαία πλατφόρμα Καινοτομίας, Πληροφόρησης και Επιχειρηματικών Δράσεων στον κλάδο της.

Στην τελευταία διοργάνωση της FRUIT LOGISTICA συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3.300 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 72.000 εμπορικοί επισκέπτες.

Στη φετινή διοργάνωση της FRUIT LOGISTICA, προστέθηκε μια νέα ενότητα, με την ονομασία Smart Agri, στην αίθουσα 5.1, ένας χώρος, ο οποίος απευθύνεται σε εταιρίες με καινοτόμες ψηφιακές γεωργικές λύσεις, όπως η διαχείριση επιβλαβών οργανισμών, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για εκτίμηση της απόδοσης καρπών, έξυπνες αναφορές και αξιόπιστη πρόβλεψη, συστήματα υποστήριξης αποφάσεων και άλλα πολλά, που ενδιαφέρουν τον κλάδο.

Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, με στόχο να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων και συνεδρίων, διοργανώνει την ASIA FRUIT LOGISTICA στις 07 έως 09.09.2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο Asia World-Expo Center, του Χονγκ Κονγκ, όπου το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα στην τελευταία διοργάνωση συμμετείχε με 6 δυναμικές επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έλαβαν μέρος οι εταιρίες: Anatoli SA, Chatzidakis SA, Kolios Company SA, Mitrosilis SΑ και Protofanousi Fruits. Ενώ η εταιρία ZEUS KIWI έλαβε μέρος ως ανεξάρτητος εκθέτης.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εξασφάλισε τη στρατηγική υποστήριξη της Enterprise Greece για τη συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών, που δεν συμμετείχαν σε κάποιο πρόγραμμα, επιδοτώντας το 50% του ενοικίου του χώρου τους για stand επιφάνειας μέχρι 12 τ.μ. Η Εnterprise Greece και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των ελληνικών φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ασιατική αγορά, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθειά τους.

Η επιδότηση θα ισχύσει με τον ίδιο τρόπο και για την ASIA FRUIT LOGISTICA 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και κάρτες εισόδου -με μειωμένη τιμή- μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ.: 210 6419037 ή στην ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr

Photo © Messe Berlin GmbH www.messe-berlin.de/en

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image
Εκτύπωση
Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!