Η 9η Διεθνής Έκθεση Αυτοματισμού και Ρομποτικής, automatica, στις 21 έως 24 Ιουνίου 2022

Η 9η Διεθνής Έκθεση Αυτοματισμού και Ρομποτικής, automatica, στις 21 έως 24 Ιουνίου 2022
Διεθνή

4 Μαϊου 2022

Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου του 2022 θα λάβει χώρα η 9η Διεθνής Έκθεση Αυτοματισμού και Ρομποτικής, automatica 2022, που διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο επίκεντρο αυτής της αποκλειστικά βιομηχανικής κλαδικής έκθεσης βρίσκονται οι ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι τομείς: τεχνολογίες συναρμολόγησης και χειρισμού, ρομποτική, βιομηχανική επεξεργασία εικόνας, «πράσινοι αυτοματισμοί» καθώς και παρεμφερείς τεχνολογίες. Έτσι η automatica αποτελεί τη διοργάνωση, όπου παρουσιάζεται ολόκληρος ο τομέας του αυτοματισμού στον ίδιο χώρο.

Σημειώνεται ότι η έκθεση συγκέντρωσε στην τελευταία διοργάνωση 890 εκθέτες από 30 χώρες και περισσότερους από 47.000 εμπορικούς επισκέπτες. Η automatica γίνεται ολοένα και πιο σημαντική στον κλάδο της, 96% των εκθετών και 98% των επισκεπτών δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και στην επόμενη διοργάνωση.

Η automatica απευθύνεται σε επισκέπτες από τομείς και προϊόντα, όπως: αυτοκινητοβιομηχανία, κατασκευές, ρομποτική, αυτοματισμοί, φαρμακοβιομηχανία, χημεία, ICT, ιατρική, μηχανολογία, συσκευασίες, τρόφιμα και ποτά, logistics, μεταλλοβιομηχανία, ηλεκτροτεχνική, ηλεκτρονική τεχνολογία, εκτυπώσεις και χαρτοβιομηχανία, συσκευασίες, συνθετικές ύλες κ.α.

Οι τομείς της έκθεσης περιλαμβάνουν: συναρμολόγηση και τεχνολογία χειρισμού, τεχνολογία ελέγχου, ρομποτική, τεχνολογία ασφάλειας, βιομηχανική επεξεργασία εικόνας, τεχνολογία τροφοδότησης, συστήματα τοποθέτησης, λογισμικό, τεχνολογία κίνησης, παροχή υπηρεσιών, αισθητήρες, έρευνα και τεχνολογία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης λαμβάνουν χώρα μία σειρά από workshops και συνέδρια με τις σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου. Στο "Makeathon", μια επιμέρους εκδήλωση, που κρατάει απο το 2016, περίπου 120 συμμετέχοντες, και περισσότεροι από 200 σπουδαστές προερχόμενοι από τον χώρο των υπολογιστών της ρομποτικής και της αυτοματοποίησης, έδωσαν έναν νέο αέρα. Στόχος αποτελεί η προώθηση των νέων ταλαντούχων, που επιθυμούν να εισχωρήσουν στον χώρο.

Παράλληλα με την automatica διεξάγεται η έκθεση ΙΤ2 industry, η οποία επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους κλάδους της τεχνολογίας των πληροφοριών και σε συστήματα για την αυτοματοποίηση και τη ρομποτική. Νέοι εκθέτες, ειδικοί λέκτορες και αρκετοί ενδιαφερόμενοι, έπαιξαν ενεργό ρόλο και στήριξαν με την παρουσία τους την έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές της automatica, ανακοίνωσαν τo 2021 τη διεξαγωγή της automatica sprint, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22. – 24.06.2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, ως μία υβριδική έκθεση. Ουσιαστικά στην automatica sprint οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους είτε αναλογικά είτε ψηφιακά είτε και με τις δύο μορφές και οι ενδιαφερόμενοι να την επισκεφθούν και με τους δύο τρόπους.

Η automatica sprint 2021, επιδίωξε να προσφέρει στους εκθέτες και επισκέπτες μία δυνατή πλατφόρμα στην κοινότητα του αυτοματισμού και της ρομποτικής αλλά και περισσότερη ασφάλεια έναντι του COVID-19, η οποία καλωσόρισε 90 εκθέτες και πάνω από 3.500 ψηφιακούς επισκέπτες.

Για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα: www.automatica-munich.com. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και την Κύπρο, Αθήνα: τηλ. 210 64 19 037, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 32 77 33 και στην ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr.

Photo Messe München 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image
Εκτύπωση
Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!